2021-05-05 09:18:17• hírek • Agerpres / Bede Emőke

Júliusban tartják a tanulók számítógépes elosztását a kilencedik osztályokba

Júliusban tartják a tanulók számítógépes elosztását a kilencedik osztályokba, azt követően, hogy tartanak még egy képességvizsgát azon nyolcadikosok számára, akik egészségügyi okokból nem tudtak részt venni a képességvizsga első kiírásán - jelentette ki az Antena 3 kedd esti műsorában a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu azt mondta: amennyiben a tizenkettedik osztályt végzettek esetében tartanak egy második érettségivizsga-szessziót azok számára, akik a járványhelyzet miatt nem tudtak megjelenni az elsőn, természetes, hogy esélyt biztosítsanak azoknak a nyolcadikosoknak is, akiknek hasonló okokból nem volt lehetőségük előállni a júniusi képességvizsgára. A kilencedik osztályba való számítógépes elosztást csak azt követően lehet megejteni, hogy a második képességvizsga is lejárt - magyarázta tárcavezető.


Online oktatási seregszemlét szerveztek Szatmár megyében


A megyében számos elméleti- és szakközépiskola közül választhatnak a nyolcadikosok, így a döntés korántsem egyszerű. Annak érdekében, hogy a diákok teljes képet kapjanak lehetőségeikről, a tanfelügyelőség a korábbi években rendszeresen megszervezte az ún. oktatási vásárt. Ez voltaképp egy iskolai seregszemle, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a középiskolákkal és a szakok igencsak széles választékával. Mivel azonban a koronavírus-járvány jelen helyzetben ellehetetleníti a hasonló, személyes jelenléttel zajló eseményeket, a tanfelügyelőség online térbe költöztette a vásárt.


Mindazok, akik szeretnék megtekinteni a Szatmár megyei középiskolák által, videós vagy Powerpoint formátumban elkészített bemutatkozást, az ide kattintva elérhető honlapon megtehetik ezt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: